Kontorsstolar

Idag är det många som har stillasittande arbeten. I samband med detta är det lätt att förslitningsskador uppstår. För att förebygga detta gäller det att sitta bekvämt och ergonomisk riktigt.


Kontorsstolar ska ha inställningar

En bra kontorsstol är väl värd sina pengar. I regel har en kontorsstol hjul. Vidare finns ofta möjligheten att reglera sitthöjden. Då det finns många kontorsstolar på marknaden, av varierande kvalitet, är det värt att lägga ner lite tid på att hitta en kontorsstol som både är bekväm och skonsam för rygg och nacke. En kontorsstol, med vilken man kan göra individuella inställningar, gör det också möjligt att variera sitt sittande.

Så ska du ställa in kontorsstolen

När du sitter i din kontorsstol bör din rygg och nacke vara rak. Din rygg ska ha stöd i svanken. Det stödet kan du få från en bra kontorsstol, men du kan också köpa till en speciell kudde som ger svankstöd. Du bör vidare sitta på ett sådant sätt i din kontorsstol, att skuldermuskulaturen är avslappnad. Skuldermuskulaturen slappnar av om axlarna är sänkta.

Då man ofta arbetar sittandes framför en dator är det lätt att man böjer ner huvudet och halsen böjs. Försök istället ställa i din kontorsstol och ditt bord på ett sådant sätt att du tittar rakt in i datorns skärm.

Om du har en rak nacke så minskar detta belastningen på nack- och halsmuskulatur. I samband med att du investerar in en ny ergonomisk kontorsstol kan det också vara lämpligt att köpa ett skrivbord som är höj- och sänkbart. På så vis kan du under arbetsdagen skifta ställning. Kom också ihåg att du ska ta mycket pauser när du sitter ner och arbetar.

Vidare är ett gott råd att träna upp skuldror, bröstrygg, nacke och axlar. Detta gör att du blir starkare och mer uthållig.

Köpa kontorsstol

Det enklaste sättet att leta efter kontorsstolar är att surfa runt på Internet. Du kommer att hitta mängder av återförsäljare av kontorsstolar. Det är dock mycket viktigt att du alltid provsitter kontorsstolen ifråga innan du köper den. Detta i synnerhet om du ämnar köpa ett större parti kontorsstolar till ditt företag.

Om du handlar kontorsstolar till ditt företag, så ska du alltid höra efter om möjligheten att få mängdrabatt.

Innan du köper en kontorsstol är det mycket viktigt att du noga kontrollerar köpevillkoren. Det är exempelvis pris, minsta beställningsvärde, betalning, leveranstid samt returrätt. De flesta företag som arbetar med att producera eller saluföra kontorsstolar har mycket bra hemsidor där man kan hitta värdefull information. Undersök alltid om de kontorsstolar som du ämnar köpa, är ergonomiskt certifierade.