Massagestolar

Har du ett stillasittande arbete kan du lätt få stela leder och spända muskler. Därför är en massagestol en bra investering på exempelvis ett kontor eller i ditt hem. En massagestol kan lindra och förebygga värk i nacke, rygg, axlar och huvud.


MassagestolDetta är en massagestol

En massagestol är en ergonomiskt designad stol. När du lägger sig i en massagestol, ska du kunna få massage som liknar den du får då du går till en professionell massör. En massagestol kan vara stationär, såväl som portabel.

Fördelar med massagestolar

Massagestolen kan ha fler fördelar jämfört med om du skulle besöka en massör. För det första betalar du för varje session du har hos en massör. Det kan in längden bli ganska dyrt. Köper du å andra sidan in en massagestol så betalar du bara en engångssumma. Det finns även möjlighet att hyra eller leasa massagestolar. Då du får massage i en massagestol så slipper du också att ta av sig kläderna. På så vis kan du också få massage i miljöer som är offentliga.

Införskaffandet av en massagestol är ett steg på väg till en förbättrad hälsa. När du får massage i din massagestol lösgör du mycket av den spänning som kan finnas i din kropp. I samband med massage ökar din blodcirkulation och ditt immunförsvar stärks. Vidare motverkar massage ärrbildning efter skador i muskelvävnad. För dig som tränar är en massagestol ett perfekt redskap för återhämtning.

En massagestol har nämligen god effekt på träningsvärk. Förutom detta har också massage en lugnande effekt på nervsystemet. Således är införskaffande av en massagestol en utmärkt idé för dig som vill öka ditt välbefinnande, men också för företag som vill ta väl hand om sina anställda. Massage har nämligen också den effekten att den ökar din koncentrationsförmåga.

Att personalen på ett företag spenderar en viss tid under arbetsveckan i en massagestol, kan därför förbättra effektiviteten på ett företag.

Hyra massagestol

På massagestol.se kan du läsa mer om massagestol, om hur det är att hyra en massagestol eller alternativt köpa en massagedyna.

Köpa massagestol

Det är vanligt att det exempelvis finns massagestolar i kontorslokaler, shoppingcentrum och i andra publika miljöer. Då det finns relativt många återförsäljare av massagestolar, så är det alltid en god idé att jämföra modeller samt pris hos flera återförsäljare. Köp aldrig en massagestol som du inte först har provat.

De flesta stora återförsäljare av massagestolar i Sverige har mycket bra hemsidor, där du kan hitta mycket bra information om de olika produkterna. Skulle du ha några frågor om massagestolar, som du inte tycker att du får svar på via den aktuella hemsidan, så ska du inte tveka att höra av dig direkt till företaget som du ska köpa massagestolen av.

Innan du beställer din massagestol ska du noga läsa igenom köpevillkoren. Det är mycket viktigt att du känner till dina rättigheter som konsument. Konsumentköplagen hittar du på Konsumentverkets hemsida.

Olika finesser

Då de massagestolar som finns på marknaden kan skilja sig relativt mycket åt beträffande finesser, kan det vara bra om du gör en lista för dig själv på de finesser som du skulle vilja att din massagestol har. På så vis är det enkelt att bocka av när du letar efter massagestolar på marknaden.

Finesser som kan ingå i en massagestol är exempelvis massage som är integrerad med musik, tryckluftsmassage och fotmassage. Kontrollera också hur många förprogrammerade program som massagestolen har.