Tempur

Tempur är ett material som är temperaturkänsligt och som formas efter din kropp.


Materialet tempur

Materialet tempur uppfanns ursprungligen av NASA. Komfortmaterialet är högteknologisk och utvecklades ursprungligen för det amerikanska rymdprogrammet. När du trycker mot materialet tempur med en viss tyngd, så ger materialet långsamt efter. Detta innebär att din kroppstyngd, eller delar av din kroppstyngd, får en jämn fördelning över tryckytan.

Tempur återgår sedan till den ursprungliga formen efter att trycket avlägsnats. Materialet tempur ger således en enastående komfort. Men du ska också komma ihåg att tempur är synonymt med kvalitet.

Fördelen med att ligga på tempur

Känslan av att lägga sig på ett tempurmadrass är onekligen unik. Det kan dock ta en liten stund innan du märker en förändring. Till en början kan tempurmaterialet kännas något hårt. Men efter en stund har tempurmaterialet format sig exakt efter din kropp. Då en tempurmadrass formar sig efter din kropp, så slipper du den värk och stelhet som annars kan orsakas av att du sovit i fel ställning. När du ligger på en tempurmadress så vilar dina leder och din ryggradd. Trycket på nerver och muskler minskar också.

Genom att skaffa en tempursäng, så förbättras inte bara din sömn och vila. En tempurmadrass gör det möjligt för dig att vila i ett läge som känns naturligt och avslappnat. Detta leder bland annat till att du får bättre blodcirkulation. När du ligger på en tempurmadrass, så kommer du inte att vrida och vända dig så mycket under din nattsömn. Allt detta sammantagen ger helt enkelt en bättre sömnkvalitet.

En tempursäng ger dig följaktligen en bättre livskvalitet i stort. Detta då bra sömn gör att du också fungerar bra i ditt aktiva liv.

Tempur-kuddar

Får du ibland ont i axlar och nacke när du sover, så kan det vara en bra idé att skaffa dig tempursovkuddar. Förutom den smärta som kan uppkomma när du sover med huvudet i en ansträngande läge, kan sovkuddar av tempur göra så att ditt eventuella problem med snarkning förbättras.